Топлоизолация от Каменна Минерална Вата

Изпитана практичност

Топлоизолация от Каменна Минерална Вата

Изо Проект доставя и полага голямо разнообразие от топлоизолации, включително и топлоизолационни платна от покривна минерална вата. Те са традиционно решение при послойни монтажи на индустриални обекти и притежават редица достойнства в характеристиките си. За плоски покриви нашето предложение е да се полагат два пласта вата с плътност 50кPa долен и 70кPa горен пласт, като фугите задължително се разминават. Задължително е механичното укрепване на ватата с комплект от подходящ винт и телескопичен дистанционер.

ХАРАКТЕРИСТИКИ И ПРЕДИМСТВА

Пожароустойчивост

Едно от най-големите достойнства на каменната вата е класът й по реакция на огън А1 – който я класифицира като негорим продукт. Продуктите, класифицирани с Клас по реакция на огън A1 са негорими, те не позволяват развитието или разпространението на пожари на нито един етап, не отделят дим и не образуват пламтящи капки.

Паропропускливост

Минералната вата е паропропусклив материал, който позволява безпроблемна дифузия на водните пари отвътре навън, без риск от конденз. Редно е да се направи изчисление за температурно влажностен режим на покривния пакет и наличие на пароизолация под ватата.

Екологичност

Материалите, от които се изработват ватите са магмени скали с малко наличие на добавки.