ULTRAPLY TPO

Светлият избор за Вашия покрив.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ULTRAPLY TPO?

Нашият ангажимент да Ви предоставим пълна гама от високоефективни покривни решения доведе до разработването на мембраната Firestone UltraPly TPO. Но какво означава TPO? Това са термопластични полиолефинови покривни мембрани. Те са сред най-бързо развиващите се търговски покривни продукти на покривния пазар. И това не е случайно.

Те са направени чрез имплементирането на етилен-пропиленов каучук в полипропиленова матрица и са произведени с подсилена полиестерна армировка. Тази подсилена мембрана комбинира гъвкавостта на каучука с топлинната заваряемост на термопластика в гъвкав лист с отлични характеристики. Успехът на TPO се дължи на уникална комбинация от функции и предимства, която демонстрирахме от началото на деветдесетте години по целия свят в различни приложения на плоски покриви.

ХАРАКТЕРИСТИКИ И ПРЕДИМСТВА

Устойчив

Покривната мембрана UltraPly TPO е отразяваща топлината и е енергийно ефективна. Светло оцветената му повърхност отразява слънчевата светлина, преди тя да може да бъде погълната и преобразувана в топлина, като в крайна сметка намалява разходите за охлаждане на сградата в топъл слънчев климат. Нейната формула не съдържа хлор, халогени и пластификатори, а заварените шевове с горещ въздух допринасят за екологичността на системата. UltraPly TPO може лесно да се рециклира. Нашите производствени съоръжения за TPO са получили сертификат ISO 14001, доказателство за ангажимента на нашата компания за управление на околната среда.

Превъзходна трайност

Нашата UltraPly TPO мембрана има изключителна устойчивост на UV лъчение и озон, както и силна устойчивост на растеж на гъбички и обичайни химикали на покрива.

TPO за бърз монтаж

UltraPly TPO се предлага в различни ширини до 3,05 м, осигурявайки бързо, рентабилно покритие. Това е лека TPO мембрана, предлагаща разнообразни опции за монтаж, както при ремонт, така и при нови строителни проекти.

Заварени шевове с горещ въздух

Термозаварените шевове образуват хомогенна връзка чрез сливане на горния и долния лист заедно, осигурявайки постоянно качество на шева и висока якост. Широкият заваръчен прозорец на UltraPly TPO позволява да се инсталира целогодишно дори при отрицателни температури.

Съвместим със зелен покрив и соларни покриви

След успешно преминаване на теста EN 13948 за устойчивост на проникване на корени, UltraPly TPO мембраната е идеална за обширни зелени покривни системи, които използват екстензивна и седумна растителност. Също така може да се комбинира с всякакъв вид фотоволтаична инсталация, поради своята устойчивост на висока температура и изключителна дълготрайност. Заради своята отразителна способност повишава КПД на соларния парк с 10-15%.

Изборът на правилната система

Планирате ли да инсталирате нов покрив или да ремонтирате съществуващ такъв? Покривните системи UltraPly TPO предлагат разнообразни опции за монтаж, за да отговорят най-добре на изискванията на вашия проект.

МЕХАНИЧНО ЗАХВАНАТА СИСТЕМА

Лека, безпробивна механично прикрепена система, разработена около QuickSeam RMA лентата на Firestone. Лентите QuickSeam RMA се полагат върху основата и се закрепват механично, съобразени с ветровото натоварване на покрива. След това мембраната се вулканизира към тези самозалепващи се ленти.

НАПЪЛНО ЗАЛЕПЕНА СИСТЕМА

Мембраната се залепва напълно към основата с помощта на свързващо лепило Firestone Bonding Adhesive, специално разработено съобразно технологията на Firestone.

БАЛАСТОВА СИСТЕМА

Мембраната се полага свободно върху основата и се затежнява на място, като се използва одобрен баласт. Баластовата система може да се прилага при всеки вид основа.

ПЪЛНО РЕШЕНИЕ

Firestone отчита необходимостта на пазара от напълно съвместима покривна система, не само хидроизолационна мембрана. Firestone предлага пълна гама аксесоари, предназначени да гарантират най-добри резултати по време на монтажа на покривната система UltraPly TPO.

Firestone разшири предлагането си с други компоненти за плосък покрив като PIR топлоизолационни плочи, покривни плоскости и пароизолационно фолио. Тяхната гарантирана съвместимост допълнително подобрява цялостната дълготрайност на системата.

ВИДЕО