RUBBERGARD EPDM

Развива бъдещето на покривната индустрия.

EPDM мембрани за превъзходен резултат

Пазарът на хидроизолации се променя през последните няколко десетилетия, като еднослойните покривни мембрани непрекъснато печелят пазарен дял. Трайността на продукта, лекотата на приложение и способността за оптимизиране на енергийната ефективност на сградите, като същевременно минимизира въздействието им върху околната среда, са ключови фактори зад тази тенденция. Покривната мембрана на RubberGard EPDM на Firestone отговаря на всички тези критерии.

RubberGard EPDM е еднослойна хидроизолационна мембрана от синтетичен каучук за плоски и ниско наклонени покриви на търговски, промишлени и жилищни сгради. Той предлага изключителна издръжливост, устойчивост и адаптивност към настоящите и бъдещите нужди на сградата.

За разлика от други традиционни покривни мембрани на пазара, инсталирането на RubberGard EPDM е без пламък, което прави условията на работа на място по-безопасни. Като еднослойна мембрана, тя предлага олекотено покривно решение, което се монтира бързо и лесно.

ХАРАКТЕРИСТИКИ И ПРЕДИМСТВА

Изключителна трайност и дълголетие

Пълно спокойствие за много дълго време, това предлага покривната мембрана RubberGard EPDM. Правилно формулираните EPDM мембрани показват несравнима устойчивост на озон, UV лъчение и екстремни температури. Тъй като те не съдържат никакви пластификатори или забавители на горенето, техните характеристики остават стабилни и непроменени във времето. Проучванията показват, че EPDM покривните мембрани имат продължителност на живота над 50 години.

Бърз и лесен монтаж

Покривната мембрана RubberGard EPDM е лесна за инсталиране. Предлага се в големи безшевни листове с широчина до 15,25 м х 61 м дължина (930 м²), което води до по-малко полеви снадки, необходими за големи повърхности и по-кратко време за монтаж. Технологията на лентата QuickSeam на Firestone предлага доказано решение за снаждане на място, без да се изисква сложно или скъпо оборудване.

Висока гъвкавост и еластичност

RubberGard EPDM остава изключително гъвкав, дори при температури до -45 ° C, което позволява целогодишен монтаж. Мембраната може също да се удължи с над 300%, за да отговори на движенията на сградата и температурните колебания.

Ниска цена на експлоатационния цикъл

RubberGard EPDM не изисква никаква поддръжка. Ако е необходимо, той може лесно да бъде поправен с помощта на продуктите на Firestone QuickSeam, дори след десетилетия работа. Тази функция, съчетана с присъщата й издръжливост и конкурентни разходи за монтаж, водят до много ниски разходи за жизнения цикъл.

Устойчиво решение за покриви

RubberGard EPDM е инертен материал с ниско въздействие върху околната среда. По време на или след инсталирането му не се отделят токсични вещества, което позволява събиране на оттичаща се дъждовна вода за битова употреба. RubberGard EPDM също може да бъде рециклиран и повторно използван. Производствените мощности на Firestone за EPDM са получили сертификат ISO 14001, свидетелство за ангажираността на компанията към управление на околната среда.

Съвместим със зелени покриви и фотоволтаични инсталации

След успешното преминаване на теста EN 1394 за устойчивост на проникване на корени върху обширни зелени покриви, покривната мембрана RubberGard EPDM е идеална за обширни зелени покривни системи, които използват екстензивна растителност. Можете също така лесно да комбинирате RuberGard EPDM с всякакъв вид PV (фотоволтаична) инсталация, благодарение на своята устойчивост на висока температура, устойчивост на износване и несравнима продължителност на живота.

Изборът на правилната система

Планирате ли да инсталирате нов покрив или да ремонтирате съществуващ такъв? Покривните системи RubberGard EPDM предлагат разнообразни опции за монтаж, за да отговорят най-добре на изискванията на вашия проект.

МЕХАНИЧНО ЗАХВАНАТА СИСТЕМА

Лека, безпробивна механично прикрепена система, разработена около QuickSeam RMA лентата на Firestone. Лентите QuickSeam RMA се полагат върху основата и се закрепват механично, съобразени с ветровото натоварване на покрива. След това мембраната се вулканизира към тези самозалепващи се ленти.

НАПЪЛНО ЗАЛЕПЕНА СИСТЕМА

Мембраната се залепва напълно към основата с помощта на свързващо лепило Firestone Bonding Adhesive, специално разработено съобразно технологията на Firestone.

БАЛАСТОВА СИСТЕМА

Мембраната се полага свободно върху основата и се затежнява на място, като се използва одобрен баласт. Баластовата система може да се прилага при всеки вид основа.

ПЪЛНО РЕШЕНИЕ

Firestone отчита необходимостта на пазара от напълно съвместима покривна система, не само хидроизолационна мембрана. Firestone предлага пълна гама аксесоари, предназначени да гарантират най-добри резултати по време на монтажа на покривната система RubberGard EPDM.

Firestone разшири предлагането си с други компоненти за плосък покрив като PIR топлоизолационни плочи, покривни плоскости и пароизолационно фолио. Тяхната гарантирана съвместимост допълнително подобрява цялостната дълготрайност на системата.

ВИДЕО